JEMGYÝET

Türkmenistan, AGİT Parlamenterler Meclisi toplantısına katıldı

Türkmenistan Meclisi heyeti, 7 – 11 Temmuz 2018'de Berlin'de düzenlenen AGİT Parlamenterler Meclisi'nin 27.olağan toplantısına katıldı. Türkmen Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenterler Asamblesi 27.olağan toplantısı, Almanya’nın Federal Meclisi’nde "AGİT taahhütlerinin uygulanması: parlamentoların rolü" teması altında yapıldı. Toplantıya AGİT’e üye 53 ülkeden 300’ün üzerinde milletvekilleri katıldı. Ayrıca, uluslararası örgütler ve Almanya’daki diplomatik temsilcilikleri toplantıya ilgi gösterdi.

Toplantıda, Almanya Federal Meclis (Bundestag) Başkanı Wolfgang Schaeuble, AGİT Parlamenterler Meclisi Başkanı George Tsereteli,  Almanya Başbakanı Yardımcısı ve Federal Maliye Bakanı Olaf Scholz ve AGİT Dönem Başkanı İtalya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakan Yardımcısı Guglielmo Pichi rapor sundular.

AGİT Parlamenter Asamblesi genel toplantıları üç komitenin oturumları çerçevesinde gerçekleşti:

1) Siyasi ve güvenlik konuları,

2) ekonomik, bilim, teknoloji ve çevre konuları

3) demokrasi, insan hakları ve insani konular.

Hatırlatılacağı üzere, AGİT Parlamenterler Meclisi, AGİT bölgesinde 57 ülkeden milletvekillerini bir araya getiriyor. Onun ana görevi, AGİT bölgesinde üye ülkeler ile parlamentolar arası diyalogu geliştirmektir. 

Ýene-de okaň

Wladimir Putin Türkmenistanyň Prezidentini Nowruz baýramy bilen gutlady

«Halkara parahatçylyk we ynanyşmak ýyly: çagalaryň gözýetimi, dünýägaraýşy» atly bäsleşigi yglan edildi

BMG-niň Baş Assambleýasy “Türkmenistanyň hemişelik Bitaraplygy” atly kararnamany biragyzdan kabul etdi

Hormatly Prezidentimiz Serdar Berdimuhamedow ählihalk bag ekmek dabarasyna gatnaşdy

1-nji synp okuwçylaryna 142 müň 698 sany kompýuteri sowgat bermek meýilleşdirilýär

ABŞ-nyň wekiliýeti Türkmenistanda geçiriljek BMG-niň maslahatyna gatnaşar