JEMGYÝET

Türkmen Lider, yarış arabasıyla çöl pistinde ustalığını konuşturdu

Türkmenistan Devlet Başkanı ve aynı zamanda sportif kişiliğiyle tanınan Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, yarış arabasıyla Karakum çölündeki pistte ustalığını konuşturdu. Türkmenistan, bu sene Eylül ayında Amul-Hazar 2018 Uluslararası ralli yarışlarına ev sahipliği yapacak. Bu yarışta Türkmenistan’ı temsil edecek takım için seçmeler düzenlendi. Bu seçmelere Türkmenistan İçişleri Bakanlığı Motor sporları Merkezi ve Motor Sporları Federasyonu sporcuları katıldı.

Devlet Başkanı’nı yarışların yapılacağı alanda Meclis Başkanı, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları, askeri yetkililer ve sporcular karşıladı. İçişleri Bakanı İskender Mulikov, uluslararası ralli yarışları için Türkmenistan’ı temsil edecek sporcuların seçileceği seçme yarışlarına hazırlık yapıldığını rapor etti.

Türkmen Lider, yarış alanına giderek, motor sporları hakemleri ile görüştü. Türkmen lider, hakemler ile sohbet ederken, yolun konfigürasyonu, yüzey kabartması, doğal engellerin ve dönüşlerin yeri hakkında fikir veren topografik çizimler sunulan rotanın detaylarıyla ilgilendi.

16-17 Mayıs tarihlerinde Amul-Hazar 2018 rallisinin Rusya’nın başkenti Moskova’da tanıtılacağı ve bu tanıtım törenini Formula 1 yarışları birincisi ve ünlü otomobil yarışçısı Jean-Louis Schlesser "Afrika Eko Yarış 2019" çerçevesinde gerçekleştireceği kaydedildi.

Türkmen Lider, Türkmenistan takımına destek olmak için burada olduğunu kaydederek, hakemden kendisinin de bu yarışa katılıp katılamayacağını sordu. Hakem katılabileceğini söyledi ve Türkmen Lider yarışta yerini aldı. Türkmen Lider ile birlikte Türkmenistan İçişleri Bakanlığı Motor sporları Merkezi sporcusu yarıştı.

Devlet Başkanı engelli pistleri aşarak, belirlenen mesafeyi 10 dakika 10 saniye 45 salisede geçti. Diğer sporcu G.Hommadov ise bu mesafeyi 10 dakika 22 saniye 42 salisede geçmeyi başardı.

Daha sonra diğer sporcular da yarıştılar ve bunun sonucunda uluslararası ralli yarışlarına katılacak 10 takım belirlendi.

 

Ýene-de okaň

Putin: Russiýa Türkmenistanyň hemişelik Bitaraplygyna hormat goýýar

Türkmenistanyň we Russiýanyň daşary işler ministrleriniň duşuşygy

Ata Watan Eserleri

Türkmenistan «Boeing-777-300ER» kysymly uçaryna gowuşdy

Ata Watan Eserleri

“Arkadag şäheri- ylham gözbaşy” şygyr bäsleşigi jemlener

Ata Watan Eserleri

Türkmen türgeni “Grand Slam” ýaryşynda bürünç medal gazandy

Türkmenistanda ýaşlar forumyna taýýarlyk görülýär