JEMGYÝET

5.Asya Oyunları’na sembolü Duşakerikdağ tepesine dikildi

Türkmenistan, Eylül ayında düzenlenecek Kapalı Salon ve Savaş Sanatı 5.Asya Oyunları’na hazırlanıyor. Oyunların başlamasına 200.gün kalması nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. Türkmenistan Devlet Haber Ajansı ile 5.Asya Oyunları İcra Komitesi birlikte Türkmenistan’ın başka bir en yüksek dağ tepesine Asya Oyunları’nın sembolünü ve Türkmen Bayrağını dikti.

Daha önce bu proje kapsamında Türkmenistan’ın en yüksek tepesi olan 3139 metre yüksekliğindeki Ayrıbaba zirvesine Asya Oyunları sembolü ve Türkmen Bayrağı dikilmişti. Şimdi ise 2482 metre yüksekliğindeki Duşakerikdağ zirvesine çıkıldı ve Asya Oyunları sembolü ve Türkmen Bayrağı dikildi.

17-27 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 5.Asya Oyunları, Türkmenistan’ın ev sahipliği yapacağı en büyük spor etkinliği olacak. 62 ülkeden çok sayıda sporcunun katılacağı Asya Oyunları için Aşkabat’ta yaklaşık 5 milyar dolarlık yatırım ile dev Olimpiyat Köyü inşa edildi.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Gurbanguly Berdimuhamedow adyndaky haýyr-sahawat gaznasynyň müdiriýetiniň mejlisi geçirildi

Haýyr-sahawat gaznasynyň wise-prezidenti ÝUNISEF-iň Türkmenistandaky wekili bilen duşuşdy

Arkadag şäherine ekologik taýdan arassalygy üçin täze güwänama berildi

Türkmenistanyň Prezidenti Ýewropa komissaryny kabul etdi

Arkadag şäheriniň dolandyryş çägi giňeldilýär

“Arkadag” topary AFK-nyň Çagyryş ligasynda ýarym finala çykdy

Ata Watan Eserleri